Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismMasterclass ADFR cu Dana Bunescu


     În cadrul programului Student Hub, organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc, a fost invitată Dana Bunescu, premiată la Berlin 2017 cu Ursul de Argint pentru Contribuția Artistică, pentru montajul filmului Ana, mon amour, regizat de Călin Peter Netzer.

     ADFR, inițiată de Laura Mușat, își propune nu numai să producă filme, dar și să ofere programe alternative pentru studenți. Producătoarea ne-a vorbit și despre proiectele anului 2019, inclusiv despre Fiesta del Cine, ediția 3, care promovează scurtmetrajele românești.
     A fost al cincilea masterclass Student Hub și a avut loc la Cinetic. Studenți și tineri cineaști au venit să asculte și să învețe de la Dana Bunescu, care a vorbit despre modul ei de lucru, despre relația cu regizorii și directorii de fotografie, despre experiența ei în realizarea filmelor regizate de Călin Petre Netzer, Poziția copilului și Ana, mon amour, dar și despre documentarele Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, realizat împreună cu Andrei Ujică, sau premiera 2019 – Distanța dintre mine și mine, realizat împreună cu Mona Nicoară.

Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: asociatia pentru dezvoltarea filmului romanesc, dana bunescu, laura musat, masterclass student hub, student hub

Comments: