Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmDespre noi     All about Romanian Cinema (prescurtat AaRC) este un site care, aşa cum lasă să înţeleagă titulatura sa, doreşte să cuprindă o informaţie cât mai completă despre cinematograful românesc de ieri, de azi şi, de ce nu, de mâine. Structura lui bipolară conţine o revistă şi o bază de date. Revista cuprinde ştiri, cronici de film, interviuri, reportaje de pe platouri, articole care ilustrează actualitatea, viaţa cinematografului românesc pe oriunde se manifestă el, adică în principal în ţară, dar şi în străinătate (participări la festivaluri, cineaşti din România cu angajamente în alte ţări, dar şi cineaşti români rezidenţi în diferite părţi pe glob care profesează acolo).
     Baza de date este compusă din fişe – filme, cineaşti - plus o cronologie, menite să adune date cât mai multe şi cât mai corecte despre producţiile de tot felul (lungi şi scurte, ficţiune, documentar şi animaţie) şi realizatorii lor, de la începuturile cinematografului, în ţara noastră. Nu ne arogăm pretenţii de originalitate pe acest tărâm şi afirmăm că modelul cel mai apropiat este binecunoscutul IMDb.
     Este un demers ambiţios, chiar nebunesc, pentru că ne propunem să înotăm într-un adevărat ocean de informaţii, un proiect pe care câţiva dintre membrii Asociaţiei criticilor de film l-au propus Uniunii Cineaştilor, iar aceasta are curajul şi încrederea să şi-l asume. La drept vorbind, sub ce egidă ar fi fost potrivită apariţia unui asemenea site decât în locul în care, de o jumătate de secol, se concentrează forţele creatoare ale cinematografiei noastre?
     De asemenea este un proiect care niciodată nu va fi finit şi va fiinţa atâta vreme cât vor exista fonduri materiale şi oameni dispuşi să investească muncă, profesionalism şi entuziasm. Deocamdată echipa entuziaştilor se rezumă la câteva persoane care îi aşteaptă şi pe alţii să li se alăture pe parcurs: