REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFiesta del Cine #2, 2018


     Fiesta del Cine este, evident, o petrecere pe plajă la Mamaia, cu muzică și filme. Asociația pentru Devoltarea Filmului Românesc a creat un eveniment cu zgomot de valuri în background și perne comode pe plajă. Conceptul a avut anul trecut o ediție-pilot. Succesul a fost asigurat și de alegerea scurtmetrajelor românești, producții accesibile doar în festivaluri sau proiecții speciale.
     Anul acesta, filmele alese au fost Offstage (regia Andrei Huțuleac), Misterul unui caz simplu (regia Vera Surățel), E.T. a fost aici (regia Ana Agopian) și Michelangelo (regia Anghel Damian). Offstage a realizat anul trecut un portofoliu necesar unei nominalizări la Oscar, E.T. a fost aici și Michelangelo sunt debuturile regizorale ale scenaristei Ana Agopian și actorului Anghel Damian.
     Scurtmetrajele, selecționate de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc & ShortsUP, au fost introduse de actorul Victor Țăpeanu, care a moderat sesiunea de Q&A cu cineaștii invitați. Regizoarele Vera Surățel și Ana Agopian au fost la întâlnirea cu publicul. Medeea Marinescu și fiul Luca Dăscălescu au susținut filmul Michelangelo, în care joacă amândoi. Regizorul Anghel Damian era la filmări pentru cel de-al doilea său scurtmetraj, Ieștean.
     Proiecțiile au fost împachetate cu două concerte, ale trupelor Mihail și GOLAN. Publicul a avut șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(10.09.2018)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: asociatia pentru dezvoltarea filmului romanesc, fiesta del cine 2018, laura musat, scurtmetraje romanesti

Opinii: