REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Fiesta del Cine cu scurtmetraje românești pe plajă


     Când am ajuns pe plaja din Mamaia, se făceau pregătiri ca pentru o petrecere aniversară. Atmosfera de sărbătoare era gândită de organizatorii evenimentului Fiesta del Cine. O vajnică echipă de patru tinere de la Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc a pus la cale această ”fiesta” pentru oamenii aflați în vacanță și pentru invitați. Perne-puf în loc de scaune, titlurile filmelor scrise pe o placă de surf, pop corn și înghețată la discreție, foc de tabără. Tot ce trebuie pentru o proiecție pe plajă.
     Laura Mușat, președinta ADFR, ne-a spus că vrea să promoveze filmul românesc într-un mod neconvențional, mai relaxat decât festivalurile, așa că a lansat acest proiect. Scurtmetrajele au fost selectate de către Massimiliano Narduli și de Alexandra Safriuc, director artistic la Shorts Up. Au fost proiectate filme produse de UNATC, ca Omul din lună, de Mihnea Aliciu, sau Te mai uiți și la om, de Ana Maria Comănescu,  filme independente, ca Vise de vânzare, regizat de Vlad Buzăianu și produs de Slow Show Film, sau filme premiate, ca Scris/Nescris, de Adrian Silișteanu și produs de 4Proof Film, care are acum portofoliul necesar pentru a fi nominalizat la Oscar.
     După filme, un concert cu Moonlight Breakfast a completat atmosfera de petrecere pe plaja Shut Up Beach din Mamaia.
     Printre invitații speciali la Fiesta del Cine au fost Diana Cavallioti și Ana Maria Comănescu, care au colaborat la scurtmetrajul Te mai uiți și la om, proiectat pe plaja de la Mamaia. Ana Maria Comănescu a mai avut un film în program, comedia Pipa, sexul și omleta, care a primit reacții entuziaste.
     După reușita acestui eveniment, Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc pregătește un concurs de scenarii și producerea unor scurtmetraje.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
 
(15.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana maria comanescu, asociatia pentru dezvoltarea filmului romanesc, fiesta del cine 2017, laura musat, scurtmetraje romanesti

Opinii: