REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFiesta del cine – maraton de filme scurte, la Shut Up Beach


     Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc organizează prima ediție a evenimentului FIESTA DEL CINE, plasat la intersecția dintre film, muzică și artă, care își anunță ediția pilot, ce va avea loc pe data de 1 septembrie, începând cu ora 20:00, la Shut Up Beach, Mamaia.
     Seara evenimentului va fi deschisă cu un maraton de filme scurte, urmat de o petrecere până în zori pe muzica celor de la Moonlight Breakfast.
     Scurtmetrajele prezentate în cadrul evenimentului au fost atent alese de ADFR & ShortsUP, mai exact de selecționerul Massimiliano Nardulli (NexT Film Festival, Timishort, Brest etc) și directorul artistic ShortsUP / selecționerul de film, Alexandra Safriuc. Selecția primei ediții Fiesta Del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Fiesta del Cine promovează industria filmului românesc și a oamenilor din domeniu, dar este și un punct de convergență prin reunirea mai multor canale de expresie artistică.
     Asociația de Dezvoltare a Filmului Romanesc este o organizație non-profit, care oferă informații utile despre întreaga industrie de film românesc, cu scopul de a crea conexiuni între partenerii din țară și cei de peste hotare. Fondată în 2016 de un grup de tineri din domeniul filmului, ADFR își dorește să susțină, să promoveze și să dezvolte industria filmului românesc într-un puternic producător de film global.
     ShortsUP este un proiect cinematografic independent inițiat în 2008. Misiunea ShortsUP este aceea de a creste vizibilitatea scurtmetrajelor si, pe termen lung, valoarea acestora.
     Detalii: www.romfilmdevelopment.org // facebook
(24.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia de dezvoltare a filmului romanesc, fiesta del cine 2017, scurtmetraje romanesti, shortsup, shut up beach mamaia

Opinii: