Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismADFR este noul reprezentant al României în cadrul European Film Promotion


     Începând cu luna decembrie a anului 2020, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) reprezintă industria cinematografică de film din România în cadrul European Film Promotion (EFP), prestigioasa rețea de promovare a industriilor cinematografice europene.
     După un an de absență, România face din nou parte din rețeaua EFP, ADFR devenind cel de-al 38-lea membru al rețelei, care va promova și reprezenta interesele cinematografice românești la nivel european.
     "Cinematografia românească este una dintre cele mai apreciate din Europa, așadar suntem încântați să fim parte din familia EFP. Ne dorim să continuăm contribuția adusă industriei cinematografice locale și să promovăm cât mai mult cineaștii locali și filmele acestora, pe plan internațional." - Laura Mușat, fondator ADFR.
     Markéta Šantrochová, președintele European Film Promotion și totodată al Centrului de Film Ceh, se bucură de reîntoarcerea României ca membru în rețeaua EFP: "România a fost întotdeauna un partener valoros în cadrul EFP, aducând cineaști și talente extrem de talentate în programele noastre. Suntem bucuroși să primim Asociația ADFR ca noul reprezentant care ni se alătură în consolidarea industriei cinematografice europene și a diversității sale artistice.”
     European Film Promotion a fost înființată în 1997 și este unica rețea europeană de promovare a industriilor cinematografice ale continentului. Rețeaua cuprinde organizaţii din 38 de state membre europene și promovează, prin programele dezvoltate în cadrul celor mai mari festivaluri de film din lume, cinematografia europeană și cineaștii acesteia. EFP este susținută financiar de Europa Creativă prin programul MEDIA, precum și de Uniunea Europeană.
     Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), a fost înființată la începutul anului 2017 și este o organizație non-guvernamentală, care are ca scopuri principale sprijinirea producției și distribuției de film independent și dezvoltarea unor noi comunități de cineaști și cinefili în România. Desfășoară o serie de programe diverse: programe de dezvoltare pentru reprezentanții industriei de film, precum rezidența-concurs de scenarii de scurtmetraj The Script Contest, sau masterclass-urile ADFR pentru studenți, cu profesioniști din domeniu, susține promovarea filmului românesc și european prin publicarea revistei online bilingvă Films in Frame și oferă granturi în situații excepționale, precum #ADFRSurvival, destinate independenților din cinematografie care au rămas fără surse de venit pe perioada stării de urgență generată de pandemia de Covid-19. 
     Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc va fi noul reprezentat al României în cadrul EFP, luând locul Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc, ultimul reprezentant al țării.
Detalii: ADFR
(14.12.2020)

Tags: adfr, asociatia de dezvoltare a filmului romanesc, european film promotion, laura musat

Comments: