Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Au fost aleși cei 8 finaliști ai ediției #5 The Script Contest


     The Script Contest a anunțat astăzi cei 8 finaliști ai celei de-a cincea ediții a rezidenței-concurs. În urma etapei de înscrieri, desfășurată între 1 martie și 2 mai 2021, s-au înscris 67 de scenariști, calitatea proiectelor fiind mai bună ca în anii trecuți.
Cele 8 scenarii finaliste, care se pregătesc pentru următoarele etape ale proiectului sunt:
Alex Botea - Pe invers
Alberto Niculae - Colaps
Doru Vatavului - Oana B.
Irina Ionescu - Imperceptibil
Mara Căruțașu- Decesul cu numărul 355
Răzvan Oprescu - O mamă
Serghei ChivirigaMoldoveni în spațiu
Victoria Ecaterina Moraru - Andrei, idiotul
     Comisia de pre-selecție, formată din Laura Mușat (producătoare/ fondator ADFR/ coordonatorproiect TSC) și Alexandra Safriuc (curatoare/ director artistic ShortsUP), a avut trei săptămâni la dispoziție pentru a citi tot materialul și a alege cei 8 finaliști.
Deși numărul de înscrieri a fost mai mic ca anul trecut, calitatea proiectelor înscrise a crescut, la fel și diversitatea. N-a fost deloc ușor să îi alegem pe cei 8 scenariști finaliști, am dezbătut mult alegerea ultimilor doi și în final, factorul decisiv a fost gradul de dezvoltare a scenariilor înscrise - am decis să mergem spre acele proiecte care au o șansă reală să fie îmbunătățite în cele două săptămâni petrecute la TSC.’- Laura Mușat
‘La această ediție TSC, a fost o plăcere să citesc multe scenarii bine scrise, închegate, cu potențial de dezvoltare. Scenariile finaliste alese cu greu, împreună cu Laura, sunt opt povești puternice care explorează problematici sociale de actualitate, multe dintre ele cu o stilistică aparte.’- Alexandra Safriuc
     În următoarea etapă, finaliștii vor participa la prima sesiune de întâlniri 1:1 de mentorat cu tutorii ediției, Andreea Borțun și Ana Agopian.
     Cu siguranță cea mai așteptată etapă a TSC este chiar rezidența de 6 zile de la Ferma Cobor. Aici, programul va include timp dedicat scrierii, mese rotunde, proiecții de film, sesiuni de feedback tip peer review, workshop-uri și o nouă serie de întâlniri de mentorat. La final, cei 8 finaliști își vor prezenta proiectele revizuite în fața juriului ediției: Andrei Crețulescu (regizor de film), Bianca Oana (producătoare de film) și Alexandru Baciu (scenarist și script doctor).
     Premiul constă în 3.500 LEI, acordați scenaristului câștigător, precum și un grant de până la 6.000EUR destinat producției filmului câștigător, alături de consultanță pe întreaga durată a producției, oferite de casa de producție parteneră –  Castalia Pictures. În plus, studioul de post-producție Avanpost va oferi câștigătorului etapa de colorizare a filmului și livrabilele necesare.
     Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc cu sprijinul AFCN - AdministrațiaFondului Cultural Național și în parteneriat cu Castalia Pictures și Avanpost Media.
Parteneri media:Films in Frame, Observatorul Cultural, Revista FILM, AaRC.ro, Cultura la Dubă, TANĂNANA.

 
(24.05.2021)

Tags: ana agopian, andreea bortun, asociatia de dezvoltare a filmului romanesc, laura musat, script contest 2021

Comments: