Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Bianca Oana, finalistă la Producers on the Move 2021


     European Film Promotion (EFP) a anunțat oficial care sunt cei 20 de producători europeni participanți în cadrul ediției din 2021 a PRODUCERS ON THE MOVE -program dezvoltat de EFP an de an, în cadrul festivalului de film de la Cannes.
     Pentru al doilea an consecutiv, Producers on the Move se va ține online, în perioada 17.05 - 21.05. Anul acesta, printre finaliști se numără producătoarea de film Bianca Oana, cunoscută pentru filmul colectiv, regizat de Alexander Nanau, primul film românesc nominalizat la Oscaruri și Touch me not, regizat de Adina Pintilie și câștigător al Ursului de Aur la Berlin, în 2018.
     Producers on the Move a fost înființat în urmă cu 21 de ani de EFP și își propune dezvoltarea unei rețele internaționale de producători tineri, care timp de 5 zile participă la sesiuni intensive de networking, project pitching, studii de caz, campanii de promovare a lor și a filmelor la care lucrează, precum și întâlniri 1:1 cu distribuitori internaționali. European Film Promotion a fost înființată în 1997 și este unica rețea europeană de promovare a industriilor cinematografice ale continentului. Rețeaua cuprinde organizaţii din 38 de state membre europene și promovează, prin programele dezvoltate în cadrul celor mai mari festivaluri de film din lume, cinematografia europeană și cineaștii acesteia. EFP este susținută financiar de Europa Creativă prin programul MEDIA, precum și de Uniunea Europeană.
     Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), a fost înființată la începutul anului 2017 și este o organizație non-guvernamentală, care are ca scopuri principale sprijinirea producției și distribuției de film independent și dezvoltarea unor noi comunități de cineaști și cinefili în România.
Detalii: facebook

 
(10.05.2021)

Tags: bianca oana, colectiv documentar alexander nanau, european film promotion, producers on the move 2021, touch me not film

Comments: