Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



#backtocinema: finalistele LUX Audience Award se văd la Cinema Muzeul Țăranului


     În fiecare an, profesioniști din lumea filmului votează un număr de 3 filme europene reprezentative, care stimulează dezbaterile pe tema problemelor sociale actuale. colectiv, Corpus Cristi și Încă un rând sunt cele 3 filme finaliste LUX Audience Award din acest an.
     Sărbătorim întoarcerea în sălile de cinema prin proiecția celor 3 filme în weekendul 7-9 mai, de la ora 19, la Cinema Muzeul Țăranului. După vizionare, publicul poate vota filmul favorit aici: https://luxaward.eu.
     Votanții, selectați aleatoriu, au șansa de a participa la ceremonia de premiere a publicului LUX, care va avea loc pe 9 iunie 2021 la Parlamentul European din Strasbourg și / sau, la următoarea ceremonie a European Film Awards din decembrie 2021.
     colectiv, Corpus Cristi și Încă un rând sunt distribuite în România de Bad Unicorn. Anul trecut, câștigătorul LUX Film Prize a fost Dumnezeu există și numele lui e Petrunija.
     LUX Prize a fost creat acum 13 ani de către Parlamentul European pentru a susține difuzarea filmelor europene. Cele 3 filme finaliste sunt subtitrate în cele 24 de limbi oficiale ale UE, astfel încât spectatorii din întreaga Europă să poată viziona filmele nominalizate. Până pe 23 mai publicul și deputații din Parlamentul European pot vor vota online, ambele voturi contând 50%. LUX Audience Film Award este susținut de Academia Europeană de Film, în parteneriat cu Comisia Europeană, Creative Europe și Europa Cinemas. Premiul LUX al Parlamentului European, care anul acesta vine într-un nou format, va fi decernat în luna iunie. Ceremonia va fi un eveniment offline, pe 9 iunie, în timpul unei sesiune plenare a Parlamentului European, în Strasbourg.

colectiv, Romaniaregia Alexander Nanau – proiecție vineri, 7 mai, orele 19
Corpus Cristi, Polonia, regia Jan Komasa – proiecție sâmbătă, 8 mai, orele 19
Încă un rând / Another Round, Danemarca, regia Thomas Vintenberg – Oscar pentru cel mai bun film străin – proiecție duminică, 9 mai, orele 19
(5.05.2021)

Tags: bad unicorn distribuitor, cinema muzeul taranului roman, colectiv documentar alexander nanau, colectiv film, lux film prize 2021

Comments: