REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră ”Vara s-a sfârșit”, regizat de Radu Potcoavă, în 5 mai


     Acum, la început de vară, pentru eroii poveștii lui Radu Potcoavă nu numai Vara s-a sfârșit, ci și vacanța, copilăria, inocența. Scenariul scris de Cristina Bîlea a devenit un film cu doi adolescenți abandonați, la propriu sau la figurat, de părinți, interpretați de Dan Hurduc și Nicholas Bohor (Domestic, regizat de Adrian Sitaru). Acțiunea se petrece într-un orășel din sud, în timpul eclipsei de soare din 1999, și a fost filmată la Cernavodă, locație aleasă de producătoarea Velvet Moraru. Radu Potcoavă avea deja experiență cu copiii-actori, după ce realizase Tatăl meu e cel mai tare, cu Alfred Wegeman, dar acum avea de coordonat vreo 30, în câteva secvențe. Și-a asumat această poveste pentru că întâmplarea dramatică i-a adus aminte de propria lui copilărie.  
     Echipa AaRC.ro a fost pe platoul de filmare în vara anului 2015.
     De la filmare până la conferința de presă, cei doi copii au crescut, iar dacă Nicholas Bohor are o opțiune clară pentru profesia de actor, Dan Hurduc își împarte timpul între actorie și muzică. Al treilea membru al echipei, Crina Tofan (Live, regizat de Vlad Păunescu), a lipsit din cauza unui concurs de sărituri de la trambulină, sport pe care îl practică de câțiva ani.
Restul distribuției e alcătuit din actorii Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Dorian Boguță, Virginia Rogin, Valentin Popescu, Emilian Oprea. Virginia Rogin ne-a mărturisit că e încântată să lucreze cu regizorii tineri, pe care îi admiră și cu care ar vrea să colaboreze mai des.    
     La pelicula produsă de ICONProduction, director de fotografie este Oleg Mutu, costumele sunt realizate de Svetlana Mihăilescu, Mălina Ionescu se ocupă de decoruri, iar Cătălin Cristuțiu semnează montajul. Muzica e compusă de Cristi Călin.  
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(3.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dan hurduc, filme romanesti, iconproduction, nicholas bohor, oleg mutu, radu potcoava, vara s-a sfarsit film

Opinii: