REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii Premiilor Gopo 2017


     Peste 900 de invitați au participat aseară, în Sala Mare a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo.
     Sieranevada, filmul cu cele mai multe nominalizări, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai bună actriță în rol principal”, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Ana Ciontea) și „Cel mai bun montaj” (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi).
     Șase trofee Gopo a câștigat și Câini (regia Bogdan Mirică): „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”, premiu oferit de Audi România, (Gheorghe Visu), „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).
     Un trofeu Gopo pentru „Cea mai bună imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat și de Inimi cicatrizate. Filmul lui Radu Jude a mai câștigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Păpăruz) și „Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură”, premiu oferit de MAC Cosmetics România (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan).
     Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan) a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost câșțigat de 4:15 PM Sfârșitul lumii  (regia Cătălin Rotaru, Carmen Virginia Șarga).
     Trofeul „Tânără Speranță” a fost câștigat de producătoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci.
     La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către Fiul lui Saul / Saul Fia, distribuit în România de Transilvania Film.
     Premiul publicului oferit de Carrefour România, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împărțit de lungmetrajele: #Selfie 69 (regia Cristina Iacob) și Două lozuri (regia Paul Negoescu).
     Detalii: Premiile Gopo


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan mirica, caini film, castigatori premiile gopo 2017, cristi puiu, gala premiilor gopo 2017, sieranevada film

Opinii: