REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInspiraTIFF cu Mihnea Măruță: Cristi Puiu, despre pandemie, familie și filme


     O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.
     În săptămâna în care TIFF ar fi trebuit să deschidă ediția cu numărul 19, cineastul va vorbi despre trăirile și reflecțiile sale în această perioadă plină de incertitudini, cultivarea fricii în timpul pandemiei, temerea că se deschide calea unor regimuri autoritare, fuga de politică a generației decrețeilor, familie, și despre noul său film, Malmkrog, premiat la Berlin.
     Interviul va putea fi vizionat gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume, luni, 25 mai, de la ora 20.00. Dialogul va fi disponibil în avans pentru abonații platformei.
Detalii: TIFF 
(22.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristi puiu, inspiratiff, malmkrog film, mihnea maruta, tiff unlimited vod

Opinii: