REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBucharest Art Week: documentarele Sahia, la Cinema Studio


     Duminică, 11 octombrie, Cinema Studio va găzdui o serie de proiecții cu documentare de la Studioul Sahia, al cărei curator este Tereza Barta.

     Evenimentul face parte din Festivalul Bucharest Art Week „Laughter and Forgeting”, care se desfășoară între 9 și 16 octombrie și va cuprinde o serie de expoziţii, performanţe, proiecţii de film și conferințe.
     Documentarele, programate între orele 12.00 și 13.30, sunt: Pe unde am fost și am colindat… (1982, r. Laurențiu Damian), Seraliștii (1982), Va veni o zi… (1985) și Intrarea unui tren în gară (1988, r. Copel Moscu), Acești oameni îndârjiți și mașinile lor complicate (r. Tereza Barta), Ioane, cum e la construcții? (1983, Sabina Pop), În pădurea cea stufoasă (1973, r. Titus Mesaros), Fabrica de împachetat fum (1966, Iancu Moscu).
     În continuarea seriei de la Sahia, spectatorii pot vedea Cinema Komunisto (2010, Serbia, r. Mila Turajlic), de la ora 13.40, și Reconstituirea (1968, r. Lucian Pintilie), de la 15.30.
     În cadrul Bucharest Art Week va avea loc și o proiecție a documentarului realizat de Oana Giurgiu, Aliyah DaDa, la Cinema Corso. Filmul va fi văzut în continuarea conferinței moderate de Andrei Cornea, „Imaginea evreilor in cultura româna şi de ce ne este teamă de legea anti-legionară?”, la care vor participa Oana Giurgiu, Adrian Cioflâncă, Dan Acostioaiei și Alexandru Florian.
     Detalii: Bucharestartweek.eu // FacebookGalerie Foto

Cuvinte cheie: bucharest art week, cinema studio, documentarele sahia, laurențiu damian, tereza barta

Opinii: