REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPe unde am fost şi am colindat (1982)

On Where I Was and The Places I Wandered

16 min. - Documentar Scurtmetraj - AG -

Sinopsis :

"Pe unde am fost şi am colindat descrie viaţa de pe şantierul acţiunii 7000, curgerea ei diurnă, cu nerv reportericesc, în imagini mai întotdeauna esenţializate, străbătute uneori de o anume surexcitare." (George Littera, vol. "Pagini despre film")

Regie: Laurenţiu Damian

Scenariu: Laurenţiu Damian

Actori Principali:


Galerie Foto:

  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)
  • Pe unde am fost şi am colindat (1982)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Vezi tot genericul

Producători

Studioul "Alexandru Sahia"

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri, premii

  1. 1982 - ACIN - Premiul "Opera Prima" (Laurenţiu Damian) şi Premiul pentru imagine scurtmetraj

Trivia

  • În Bucureşti, în decurs de nouă ani filmul a rulat 2 zile
Un regizor inutil și un director „prea bunic”
„― Am înțeles să greșească o dată, cu Maria Tănase, să mai greșească o data cu blestematul ăla de Pe unde am fost și am colindat, dar pelicula asta Cota zero este prea de tot! Adică noi suntem la cota zero, noi suntem niște idioți, muncitorii sunt vai de capul lor și tu trimiți filmul la Târgoviște și mai ia și premiul de regie și nu mi se spune nimic, trebuie să înmânez eu premiul și să beau șampanie cu impostorul! Un regizor inutil, netalentat, măcinat de complexe, un om care nu a zâmbit o dată cu adevărat; iar tu, tu ce ai păzit, crești ca un bunic toți nepoții acefali ai documentarului românesc. Noroc de cei de bună intenție, care m-au informat la timp. Noroc de existența unor oameni de bine! Am să strâng și juriul de la Târgoviște, să se dezică, îl pun eu la punct și pe Căliman, pe care nu eu l-am ales președinte ci voi. La Sahia este un club!” Cei prezenți au tăcut. Cel venit a urlat în voie, a anunțat că, documentarul este o avangardă a politicii de partid și a dat cu planul tematic de pământ. „Terminați cu artiștii, cu portretele de oameni, cu tot felul de eseuri idioate, cu animalele de la știință, am văzut un film cu furnici, furnici ne trebuie nouă? Politică! Documentele de partid le-ați citit?”
Liniște! Moldovan a tăcut un timp și când nimeni nu se mai aștepta a spus — „Eu îl consider pe regizor un om talentat și a fost un juriu competent...”
„— Dumneata să taci! Dumneata de fapt ce cauți aici? Sau nu ai înțeles atâta lucru ― nu mai ești nimic. În câteva clipe va veni noul director.” (Noul Cinema nr. 2/ 1990)

Pe unde am fost şi am colindat (1982) - Photo