REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA treia ediția a Festivalului „Ceau, Cinema!” se pregătește de start


     A treia ediţie a Festivalului „Ceau, Cinema!” începe joi, la Timişoara, cu vernisajul unei expoziţii foto dedicate regizorului polonez Krzysztof Kieslowski şi proiecţia filmului său Trei culori: Albastru (1993), urmate de prezentarea primelor două titluri din Competiţia oficială şi de proiecţia comediei româneşti Două lozuri, în prezenţa regizorului Paul Negoescu, a actorului Alexandru Papadopol şi a directorului de imagine Ana Drăghici.
     Şase filme din Austria, Croația, Polonia, Rusia, Serbia și Ucraina concurează în acest an pentru Marele Premiu şi Premiul Publicului. Ajunsă în acest an la a doua ediţie, Competiţia „Ceau, Cinema!propune atât descoperiri, cât şi filme care au avut nominalizări sau premii la mari festivaluri precum cele de la Cannes, Karlovy Vary, Sarajevo, Toronto, Salonic, Varşovia sau Tallinn.
     Festivalul va aduce publicului Timișorean și cele mai noi producții românești de ficțiune (Bacalaureat) și documentare, precum și alte proiecții speciale (Marfa și banii, Occident, Film pentru prieteni). Cei interesați de documentar vor putea participa la un atelier susținut de Răzvan Georgescu.
     De asemenea, Ceau, Cinema! omagiază cinematografia poloneză, prin prezentarea a câte trei filme ale regizorilor Krzysztof Kieslowski şi Wojciech Smarzowski.
     A treia ediție Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 14–17 iulie, la Timișoara și Gottlob (prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat).
     Detalii: www.ceaucinema.ro
(13.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bacalaureat film, doua lozuri film, festival de film ceau cinema, marfa si banii film, timisoara

Opinii: