REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCele mai recente documentare românești, la „Ceau, Cinema!” din Timișoara


     Bacalaureat, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, România: patru patrii, cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu Marfa și banii, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol, se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei române la cea de-a treia ediție a Festivalului „Ceau, Cinema!” de la Timișoara și Gottlob (14-17 iulie).
    Cinematografia românească de calitate ocupă şi în acest an o parte importantă din programul „Ceau, Cinema!” Trei dintre cele mai noi şi apreciate documentare româneşti vor putea fi văzute într-o proiecţie maraton duminică, 17 iulie, în ultima zi de festival, la AMBASADA, în Timișoara. Este vorba despre România: patru patrii, Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan) și Cinema, mon amour (regia Alexandru Belc).
     Bacalaureat va putea fi văzut duminică, 17 iulie, la Gottlob, în închiderea „Ceau Cinema”. Duminică, tot aici, va putea fi vizionat și Occident, lungmetrajul de debut al regizorului Cristian Mungiu.
     Marfa și banii este programat pentru sâmbătă, 16 iulie, la Casa Artelor - Curtea cu Castani din Timişoara.
     Apărut în 2011, mediumetrajul independent Film pentru prieteni este, probabil, cel mai puțin cunoscut film al lui Radu Jude. Un film-experiment care va putea fi văzut vineri, 15 iulie, în curtea Rhetoric, la Timişoara.
     „Ceau, Cinema!” a programat de asemenea la 16 iulie o selecţie de scurtmetraje noi realizate de cineaşti din partea de vest a ţării, grupate sub titlul de „Filme bănăţene”.
     Detalii: www.ceaucinema.ro
(06.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bacalaureat film, doar o rasuflare film, documentare romanesti, festival ceau cinema, festival de film timisoara, romania patru patrii film

Opinii: