REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Festivalul Ceau, Cinema! 2016


     Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul de înscrieri pentru competiția internațională de lungmetraj ficțiune, non-ficțiune și animație.
     Sunt eligibile filmele produse în 2015 și 2016, în țările care au avut minorități în regiunea Banatului (Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria). În cazul coproducțiilor, vor fi acceptate doar filmele al căror coproducător majoritar provine dintr-o țară care se regăsește în lista de mai sus. Selecționerul competiției este criticul de film Ionuț Mareș.
     „Am creat această secțiune competițională interetnică pentru a reflecta Banatul multicultural şi diversitatea cinematografiei europene, printr-un cocktail de filme colorat, atractiv și mai ales provocator. Anul acesta acordăm și un premiu special pentru film independent sau de debut, oferind astfel o rampă de lansare tinerelor talente,” declară organizatorii.
     Sunt acordate trei distincții: Marele Premiu (1.000 euro), premiul publicului (500 euro) și trofeul pentru cel mai bun film independent sau debut (500 euro).
     Producătorul sau distribuitorul ce deţine drepturile de proiecţie ale filmului trebuie să completeze formularul de înscriere, să trimită un link/screener pentru vizionare și un sinopsis până cel târziu în data de 1 mai 2016, la adresa festival@ceaucinema.ro, sau să trimită în format hard-copy cele solicitate mai sus, la adresa Asociația Pelicula Culturală, Str. Take Ionescu, nr. 10-16, Sc. A, Et. 6, Ap. 20/A Timișoara, 300070, România.
     Cea de-a treia ediție Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 14-17 iulie, la Timișoara și Gottlob (primul sat din România cu un cinematograf renovat), oferind un program atractiv și variat, care va cuprinde proiecţii de filme (în cinematografe și în spații alternative), dezbateri, workshop-uri şi evenimente în aer liber.
     Detalii: Ceaucinema.ro
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film timisoara, festivalul ceau cinema, inscrieri film, ionut mares

Opinii: