Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Toto şi surorile lui”, câştigător la Festivalul de Film de la Zurich


Toto şi surorile lui a câştigat premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film.

Noul documentar produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production, este regizat de Alexander Nanau, 
Toto şi surorile lui este un documentar observaţional de lungmetraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună. 
HBO Europe se află la cea de-a doua colaborare cu regizorul Alexander Nanau. Primul documentar al acestuia a obţinut în 2009 premiul EMMY International la categoria Arts Programming. Lumea văzută de Ion B. urmăreşte povestea lui Ion Bârlădeanu care, dintr-un artist obscur ce trăia lângă ghena unui bloc bucureştean, a ajuns să-şi vadă lucrările expuse la Londra, Paris sau Copenhaga, alături de opere ale lui Andy Warhol sau Marcel Duchamp. 
Festivalul de Film de la Zurich oferă publicului o imagine de ansamblu asupra activităţii celor mai promiţători cinaşti din întreaga lume şi promoveaza schimbul de idei între reprezentanţii industriei de film din toată lumea. 
Toto şi surorile lui va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.
Detalii: www.hbo.ro

Tags: alexander nanau, documentar romanesc, festivalul de film de la zurich, hbo romania, toto si surorile lui

Comments: