Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCosmina Stratan, în „Prologul” și „Les Territoires du silence”


     Cosmina Stratan este cunoscută pentru rolul său din După dealuri (regizat de Cristian Mungiu), pentru care luat premiul de interpretare feminină la Cannes 2012, și pentru serialul HBO Rămâi cu mine.
      Anul acesta, actrița a jucat roluri principale în două producții internaționale – Prologul (regizat de Ștefan Constantinescu) și Les Territoires du silence (regizat de Christophe Perton).
     Prologul este o coproducție Suedia-România, realizată de Doppelganger Film Suedia și Hi Film Productions România. Scurtmetrajul are premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Stockholm, în competiția oficială.
     Les Territoires du silence este un mediumetraj produs în Franța, de Ballhaus Productions, în regia lui Christophe Perton. Cosmina joacă alături de Johan Libereau, Audrey Bastien, Hélène Vivier. Filmările s-au desfășurat timp de 3 săptămâni, la Paris, iar filmul se afla în acest moment în post-producție. Anna (Cosmina Stratan) este muziciană și are o relație complexă cu lumea, însă e o persoană singuratică. Louis, partenerul ei de aceeași vârstă cu ea, este profesor de matematică. La câteva luni de la nașterea băiețelului lor, Leo, ei află că e surd, iar asta le dă întreaga lume peste cap.
     Detalii: Facebook

Tags: cannes film festival, cosmina stratan, după dealuri film, les territoires du silence film, prologul film

Comments: