REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrologul, în competiție la Stockholm Film Festival 2015


     Prologul (r. Ștefan Constantinescu) va avea premiera mondială la Stockholm Film Festival (11-22 noiembrie), în programul competițional de scurtmetraj.   
     Filmul surprinde actul final al unei povești de iubire,  atunci când ultimele vorbe de dragoste au fost rostite, iar acuzațiile și reproșurile s-au spus și ele. În acel moment începe Prologul. Totul se întâmplă după ce Adrian (Andi Vasluianu) și Petra (Cosmina Stratan) realizează că inevitabilul s-a petrecut: iubirea lor a murit.
     „Prologul este al patrulea scurtmetraj dintr-o serie de șapte în care mă apropii de conceptul de intimitate în relațiile de iubire. Intenția mea este să surprind situații în care cuplurile trăiesc un moment critic. Când se agață de clipe în care rutina lor zilnică se destramă și fundamentul relației lor este în pericol. Îmi propun să explorez distanța dintre idealurile noastre și realitatea dată încât să dezvălui baza fictivă a experiențelor noastre,” spune Ștefan Constantinescu.
     Ștefan Constantinescu este un cineast și artist român care trăiește și lucrează la Stockholm. E activ într-o multitudine de medii și forme cuprinzând filmul, fotografia, pictura, cărțile de artă. În 2009 a reprezentat România la Bienala de la Veneția cu filmul Troleibuzul 92. În 2012 scurtmetrajul său Cină în familie a fost selecționat la Semaine de la Critique, iar în 2013 Șase pești mari a avut premiera în cadrul competiției Pardi di domani din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.
     În această toamnă, Ștefan Constantinescu lucrează la Dușul, un scurtmetraj despre un imigrant român și întâlnirea sa cu o intelectuală suedeză. De asemenea lucrează la dezvoltarea proiectului de lungmetraj Sub nivelul mării.
     Prologul este o coproducție Suedia-România, realizată de Doppelganger Film Suedia și Hi Film Productions România.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andi vasluianu, cosmina stratan, hi film productions, prologul scurtmetraj, stefan constantinescu

Opinii: