Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Cosmina Stratan la “Shooting Stars”


     Cosmina Stratan, pe care o vedem în serialul Rămâi cu mine de la HBO şi care a fost membru al juriului la CineMAiubit, se află pe lista scurtă a actorilor europeni selecţionaţi în programul “Shooting Stars”. Cosmina este al şaselea actor român selectat în prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoş Bucur (2010), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).
“Shooting Stars” este un program organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre, printre care se numără Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion), şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.
“Shooting Stars” are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice.
În acest an, alături de Cosmina, din program mai fac parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay  (For Those In Peril, Marea Britanie). Participanţii au fost selectaţi dintr-un număr de 24 de nominalizaţi, propuşi de organizaţiile membre ale EFP. Juriul a fost alcătuit din actorul norvegian Anders Baasmo Christiansen, jurnalistul Charles Gant, regizoarea Hermine Huntgeburth, directoarea de casting Oriana Kunčić şi producătorul Jani Thiltges. Cei zece actori vor avea un program intensiv de 3 zile (8-10 februarie), în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, şi vor fi prezenţi la ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.
“Cosmina domină prin emoţii. În După dealuri, joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment foarte puternic”, a fost argumentaţia juriului "Shooting Stars".
Născută la 20 octombrie 1984, la Iaşi, Cosmina Stratan este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Pentru interpretarea din După dealuri, regizor Cristian Mungiu, Cosmina a fost răsplătită cu Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes 2012.
Sursa - www.shooting-stars.euhttp://romfilmpromotion.ro/

Tags: cosmina stratan, dupa dealuri, ramai cu mine, shooting stars

Comments: