REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOne World Romania 2017


     Festival internațional de documentar și drepturile omului, One World Romania este o platformă importantă de prezentare a filmelor, de dezbatere și promovare a proiectelor în stadiul de lucru. Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania și  Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad - Adenauer-Stiftung.
     În afară de competiție, programul dezvoltat de Alexandru Solomon, directorul festivalului, cuprinde o secțiune specială Sahia Vintage, pentru care face selecția Adina Brădeanu, o secțiune Work in progress, selecționer Mona Nicoară, proiecții speciale pentru elevi. De altfel, Marele premiu al festivalului este acordat de un juriu de liceeni. Anul acesta au ales Normal Autistic Film, regizat de Miroslav Janek.
     Din 2016 a mai fost inclusă secțiunea Civil Society Pitch, care facilitează întâlnirea dintre cineaști și ONG-urile care se ocupă de drepturile cetățenilor.
     Documentarele românești au avut proiecții speciale în secțiunea Romanian On The Move, dar și în  Romania: Work-in-progress
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(10.04.2017)

Cuvinte cheie: alexandru solomon, documentare romanesti, documentarele sahia, one world romania 2017

Opinii: