REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Programul complet al Festivalului One World Romania 2017


     Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania se pregătește de startul celei de-a zecea ediții, care se va desfășura în perioada 13 și 19 martie 2017, la Cinema Elvira Popescu, Cinemateca Română (sălile Eforie și Union), Sala Horia Bernea, Cinema Muzeul Țăranului Român.
     Festivalul aduce la București peste 60 de filme, grupate în secțiuni tematice. Ca la edițiile trecute, OWR dedică un program documentarelor produse la Studioul Sahia – SAHIA VINTAGE: Ministerul Identității. Secțiunea Romanian on the Move prezintă trei documentare românești: Frăția (regia Cătălin Farcaș), Varză, cartofi și alți demoni (regia Șerban Georgescu) și A început ploaia (regia Michele Lancione).
     Romania: Work-in-progress include trei proiecte aflate în dezvoltare: Țara moartă, documentarul regizat de Radu Jude despre colecția Costică Acsinte, Circuit, filmul despre exploatarea forestieră al Monicăi Lăzurean-Gorgan, și Procesul (regia Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan), despre Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o. 
     Programul complet al proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului este disponibil pe site-ul oficial, iar bileltele sau abonamentele pot fi cumpărate de pe site-ul Eventbook.
     Detalii: Program
(22.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: colectia costica acsinte, defrisari ilegale, documentare romanesti, one world romania 2017, sahia vintage

Opinii: