REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Bune și blânde”, la Sjón International Anthropological Film Festival


       Bune și Bbânde, realizat de Florin Andreescu, va participa la Sjón International Anthropological Film Festival, care va avea loc în perioada 9-10 martie 2018 la VerdensKulturCentret din Copenhaga, Danemarca.
     De asemenea, documentarul a fost selectat și la a paisprezecea ediție a German (Göttingen) International Ethnographic Film Festival, organizat în perioada 9-13 mai 2018 în Florinsmarkt din Koblenz. Lansat în 1993, GIEFF promovează cooperarea și schimbul de idei între creatorii de documentare din toată lumea, cu accent pe tematicile socio-cultuale. Filmul va fi proiectat vineri, 11 mai 2018, ora 21:20, în cadrul secțiunii dedicate filmelor din Estul Europei.
     Bune și blânde este un film despre o lume pe cale de dispariție, o mărturisire despre bucuriile, greutățile și dezamăgirile crescătorului de animale din Bucovina, spusă direct, neprotocolar.
     Filmul a mai participat la Festivalul Internațional de Film Etnografic de la Zlatna (septembrie 2017), unde a câștigat Premiul Etică și Ecologie, și la DocuArt Fest 2017, unde a câștigat Premiul pentru Cel mai Bun Montaj, precum și la Festivalul Toamna la Voroneț, care a avut loc în octombrie 2017 la Gura Humorului, și International Festival of Ethnological Film 2017, desfășurat la Belgrad, în Serbia, în octombrie 2017.
 
(01.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bune si blande film, documentare romanesti, florin andreescu

Opinii: