REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmele românești, la Festivalul Internațional de Film BFI de la Londra


     Festivalul Internațional de Film de la Londra (5-16 octombrie), aflat la cea de-a 60-a ediție, include în programul său trei dintre cele mai bune filme românești ale acestui an: Sieranevada (regia Cristi Puiu), Bacalaureat (regia Cristian Mungiu) și Inimi cicatrizate (regia Radu Jude).
     ICR Londra colaborează, pentru a șaptea oară consecutiv, cu British Film Institute (BFI), organizatorul festivalului, susținând prezența regizorilor Cristian Mungiu și Radu Jude la sesiunile de întrebări cu publicul de după proiecții. Proiecțiile încep joi, 6 octombrie și se încheie duminică, 16 octombrie, și vor avea loc la cinematografele Vue West End și Curzon.
     De asemenea, regizorul Radu Jude face parte din juriul competiției oficiale a Festivalului, alături de regizorii Athina Rachel TsangarI și Anthony Chen, actrița Gugu Mbatha-raw și scenarista Abi Morgan. 
     Cele trei premiere vin în continuarea programului „Revoluție în realism. Noul Cinema Românesc”, cea mai mare retrospectivă de film românesc în Marea Britanie, care a avut loc în luna iunie la BFI.
     Programul mai include coproducția Germania-Austria-România Toni Erdmann (regia Maren Ade), care a fost filmată aproape integral la București.
     Detalii: Icr.ro // Facebook
(05.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bacalaureat film, british film institute, festivalul international de film de la londra, inimi cicatrizate film, sieranevada film

Opinii: