REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravana filmului românesc ajunge la Cernavodă


     Oraşul Cernavodă găzduieşte, timp de o săptămână, „Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naţionale”.
     În perioada 15-21 septembrie 2016, publicul este invitat, în fiecare seară, cu începere de la ora 19.30, în Piaţeta Centrului Civic, pentru a viziona o serie de frumoase şi importante filme româneşti, realizate în ultimii ani.
     Filmele propuse în program abordează, cu umor sau cu duioşie, diferitele aspecte ale dragostei, fie că ne referim la Dincolo de calea ferată (regia Cătălin Mitulescu) sau că vorbim despre iubirea pentru muzică şi fidelitatea faţă de prieteni a lui Andrei Filipov, dirijorul de renume internaţional, ajuns om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova din Concertul, film pentru care Radu Mihăileanu a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaţionale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César. În comedia Doar cu buletinul la Paris (regia Șerban Marinescu), un profesor de sport, care a economisit toată viața pentru a vizita Parisul, își pierde și călătoria, și banii.
     Publicul va mai putea vedea Kyra Kyralina (regia Dan Pița), LIVE (regia Vlad Păunescu), Carmen (regia Doru Nițescu) și Cel ales (regia Cristian Comeaga).
     Publicul prezent la proiecţiile în aer liber din Piaţeta Centrului Civic va avea ocazia să se întâlnească cu invitaţii speciali ai „Caravanei filmului românesc”: Ada Condeescu, Cătălin Mitulescu, Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu și Doru Niţescu.
     Detalii: www.asociatiacinecultura.ro // www.caravanafilm.ro
 
Program „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”
Piaţeta Centrului Civic, Cernavodă
 
Joi, 15 septembrie, ora 19.30: Concertul (regia Radu Mihăileanu)
Vineri, 16 septembrie, ora 19.30: Carmen (regia Doru Nițescu)
Sâmbătă, 17 septembrie, ora 19.30: Dincolo de calea ferată (regia Cătălin Mitulescu)
Duminică, 18 septembrie, ora 19.30: Cel ales (regia Cristian Comeaga)
Luni, 19 septembrie, ora 19.30: LIVE (regia Vlad Păunescu)
Marți, 20 septembrie, ora 19.30: Kyra Kyralina (regia Dan Pița)
Miercuri, 21 septembrie, ora 19.30: Doar cu buletinul la Paris (regia Șerban Marinescu)
(13.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc cernavoda, concertul film, dincolo de calea ferata film, filme romanesti, kyra kyralina film

Opinii: