Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Tudor Giurgiu deschide cu “Parking” Festivalul de Film Românesc din Spania


     Cea de-a zecea ediție a Festivalului de Film Românesc, intitulată "Între La Gomera și București", se deschide, joi, 17 septembrie 2020, la Madrid, cu proiecția filmului Parking, în prezența regizorului Tudor Giurgiu și a criticului de film Jara Fernández Meneses.  
     După Madrid, Festivalul de Film Românesc va fi itinerat în șapte orașe din Spania: Valencia,  Barcelona, Sevilla, Córdoba, Oviedo, Zaragoza și Tenerife, în perioada septembrie-decembrie 2020. Festivalul, desfășurat în perioada 17 – 25 septembrie 2020, este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid și Cineteca Madrid, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei.
     Programul include o selecție de filme românești recente, cu șase propuneri tematice diferite, care fac cunoscut publicului spaniol unele dintre noutățile genului din România.
     În cadrul Festivalului de Film Românesc sunt prezentate de asemenea ultimele producții ale regizorilor Corneliu Porumboiu (La Gomera) și Ivana Mladenović (Ivana cea groaznică), două din creațiile noului proiect cultural al regizorului Florin Șerban, trilogia Dragoste (Dragoste1. Câine, respectiv Dragoste 2. America), precum și lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu (Un om la locului lui).
Detalii și program: ICR
(15.09.2020)

Tags: festivalul de film romanesc madrid, icr madrid, parking film, tudor giurgiu

Comments: