Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Radu Gabrea la Ashkelon


Între 6 şi 11 octombrie, la Ashkelon, în Israel, are loc cea de a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Evreiesc "Jewish Eye". Invitat de onoare: regizorul Radu Gabrea, al cărui documentar Evrei de vânzare este programat chiar în deschiderea festivalului.


Din program mai fac parte şi alte câteva filme semnate de Radu Gabrea - În căutarea lui Schwartz (2008), Nu te teme, Iacob! (1981), Călătoria lui Gruber (2009) şi Cocoşul decapitat (2007) -, care se circumscriu profilului acestui festival: istoria evreilor, cultura şi identitatea evreiască.
Radu Gabrea şi producătorul său, Victoria Cociaş, vor fi prezenţi la festival şi vor participa la dezbaterile ce vor avea loc după fiecare proiecţie. Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.
„Sunt foarte onorat de faptul că festivalul se deschide cu filmul meu. Pentru mine, ca regizor, acest omagiu mi se pare extraordinar. Am lucrat doi ani şi jumătate la realizarea documentarului, care se bazează pe documente şi mărturii”, ne-a mărturisit Radu Gabrea.
Regizorul a participat, în 3 octombrie, la vizionarea specială a documentarului Evrei de vânzare în cadrul programului „Quinzaine du cinéma roumaine”, organizat la Cinémateque Odyssée de la Strasbourg, în perioada 2 octombrie – 5 noiembrie. Filmul va fi proiectat şi la Festivalul Astra de la Sibiu.
 


Tags: evrei de vanzare, festival ashkelon, radu gabrea

Comments: