Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul NexT 2015


     Festivalul Internaţional de Film NexT vine la fiecare ediţie cu propuneri noi de secţiuni şi evenimente, iar competiţia de scurtmetraje, internaţională şi naţională, este din ce în ce mai aprigă.
Îniţiat de Ada Solomon ca manifestare a Societăţii Culturale NexT, întemeiată în memoria cineaştilor Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, festivalul a ajuns la cea de-a 9-a ediţie. Programul complex este coordonat de Yvonne Irimescu, iar selecţioneri sunt criticii de film Irina Trocan şi Andrei Rus.
     Un eveniment special în programul festivalului din acest an a fost masterclass Aferim!, cu Radu Jude, Dana Bunescu şi Marius PanduruCristinel Şirli de la Creative Sound Paris a coordonat discuţiile despre Sunetul în filmul românesc, la care au participat Dana Bunescu, Marius Leftărache şi alţi specialişti în editarea de sunet pentru producţiile cinematografice. 
Regizoarea Ana Lungu (Autoportretul unei fete cuminţi) a făcut parte din juriul internaţional, iar Matei Branea, care a realizat, ca de obicei, vizualul festivalului, a fost membru în juriul competiţiei naţionale.
Filmele româneşti au primit premii, dar şi surse de dezvoltare, prin The Pitch şi rezidenţele oferite de Villa Kult.
     A noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT (15-19 aprilie 2015) a avut loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO şi la Institutul Cultural Român, Club Control, J’ai Bistrot, Cărtureşti, Garajul Ciclop (Magheru 6-8). Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT. Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii. Co-finanţat de: Programul Europa Creativă-MEDIA al Uniunii Europene. Parteneri: HBO, ShortsTV, Noumax, Cărtureşti, Abis Studio, Villa Kult. Parteneri instituţionali: Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei, Delegaţia Valonia – Bruxelles, Ambasada Israelului în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Institutul Balassi - Institutul Maghiar Bucureşti.
Imagine: Dan Ţuculescu

 


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: ada solomon, andrei toncu, cristian nemescu, festivalul international de film next 2015, next film festival 2015, yvonne irimescu

Comments: