Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Ouăle lui Tarzan” va fi distribuit internațional de Deckert Distribution


     Documentarul Ouăle lui Tarzan, de Alexandru Solomon, care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film Transilvania şi a fost prezent în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, va fi distribuit la nivel internațional de Deckert Distribution.
     Înființată la Leipzig, în 2003, Deckert Distribution este centrată pe difuzarea la nivel mondial a documentarelor, cu precădere a celor premiate.
     Filmele cuprinse în catalogul companiei urmăresc teme dintre cele mai diverse, însă au în comun calitatea și relevanța. Deckert Distribution este interesată de subiecte sociale, politice și care privesc mediul înconjurător, precum și de filme din și despre Rusia și Europa de Est.
     Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, în Abhazia, despre experimentele făcute acolo, şi este o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.
     Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet și Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.
     Ouăle lui Tarzan a fost selectat în competiţia de documentare a celei de-a 28-a ediţii a Stockholm International Film Festival, care va avea loc între 8 și 19 noiembrie. În plus, el va concura și la Russian Open Documentary Film      Festival „Artdocfest” de la Moscova, în perioada 6 - 12 decembrie.
     Filmul a fost lansat în România pe 6 octombrie și încă poate fi vizionat în cinematografe.
     Detalii: Facebook
(25.10.2017)

Tags: ada solomon, alexandru solomon, deckert distribution, documentare romanesti, ouale lui tarzan film

Comments: