Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“marketing şi cinema.artă.tehnică.stare de spirit” de Lucian Pricop, Ada Solomon, Maxim Meca


Acest volum apare la un moment foarte propice pentru a se bucura de o bună recepţie în rândul cititorilor, mă refer la profesionalizarea crescândă a afacerilor în industria cinematografică din România. Cu beneficiul unei tradiţii artistice de referinţă şi a unei pieţe de talent de excepţie, intreprinzătorii filmului descind într-un teritoriu încă puţin familiar: vânzarea şi marketingul produsului lor.
Ei au în această carte un îndrumar necesar pentru a păşi cu siguranţă în această direcţie.
Stilul prietenos, de popularizare a noţiunilor de bază şi a evenimentelor esenţiale ale acestei etape de afaceri, va atrage, desigur, atenţia.
Autorii deschid multiple teme, de natură juridică, comercială şi financiară, şi adaugă textului prospeţimea lumii pe care o trăim, cu provocarea canalelor de difuzare sociale, electronice şi toate celelalte.
Promisiunea lor este că analizele în detaliu, care vor urma, ale acestui capitol crucial al lumii filmului vor avea un bun punct de plecare în această carte.
Aş adăuga: sunt provocate să ofere şi o cunoaştere de la faţa locului a acestor practici, aşa cum fiecare capitol al acestui volum o arată.
 
Prof.univ.dr. Valentin Cojanu,
Academia de Studii Economice Bucuresti
 
Editura Tritonic, cu sprijin CNC
Coperta – Alexandra Bardan
Redactor – Bogdan Hrib
Bun de tipar – noiembrie 2013
354 pagini
 
Lucian Pricop are o activitate de peste 30 de ani în cinematografie, a participat la înfiinţarea Consiliului Naţional al Cinematografiei, a condus Studioul de producţie Buftea şi Regia Romaniafilm de distribuţie a filmelor. Este autorul primelor cărţi care abordează, din perspectivă economică, domeniul cinematografiei din ţara noastră.
Ada Solomon lucrează de 20 de ani în cinematografie, în special ca producător, dar şi ca distribuitor, exploatant şi organizator de festival, fiind unul dintre cei  mai activi cineaşti ai Noului Cinema Românesc, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional.
Maxim Meca lucrează de peste 30 de ani în industria cinematografică românească, având o bogată experianţă în domeniul procesării peliculelor cinematografice şi în activitatea de distribuţie a filmelor, fiind de peste 8 ani reprezentant al distribuitorului internaţional Warner Bros în România.
 

Tags: ada solomon, cinema si marketing, lucian pricop, maxim meca

Comments: