Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



București Docuart Fest 6 – filmele câștigătoare


     Cea de-a 6-a ediție a festivalului documentarului românesc București Docuart Fest s-a încheiat duminică, 1 octombrie, și a ales câștigătorii competiției din acest an.
     Sâmbata, 31 octombrie, a avut loc gala de premiere la Cinema Muzeul Țăranului, unde au fost desemnate câștigătoare cele mai bune producții de documentar realizate în ultimii doi ani, de către un juriu format din filmologul Cristian Tudor Popescu și regizorii Thomas Ciulei și Vlad Druck.
     Marele premiul a mers către documentarul Varză, cartofi și alți demoni, regizat de Șerban Georgescu. Celelalte filme câștigătoare sunt: Momente de tăcere (Ion Donică – premiul pentru cea mai bună regie, secțiunea principală), Secondo me  (Michael Schindegger – premiul pentru cea mai bună imagine, secțiunea principală) și Ionaș visează că plouă (Dragoș Hanciu, Ileana Szasz – cea mai bună imagine, secțiunea principală), Bune și blânde (Alexandru Stănesc –pentru cel mai bun montaj), Variațiuni pe un nume (Violeta Gorgos – cel mai bun documentar de televiziune), Cine iubește și lasă (Victor Gălușcă – cea mai bună regie, secțiunea studențească), Rise up (Marius Mihordescu și Adrian Moisoiu – cea mai bună imagine, documentar studențesc), O viață ratată (Codruț Dubăț – cel mai bun montaj, documentar studențesc). Premiul Cinelab pentru imagine (servicii de post-producție în valoare de 3.000 de euro) a fost acordat filmului Rise up, regizat de Adrian Mosoiu și Marius Mihordescu.
     Evenimentul a fost organizat de Asociația Docuart și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB - în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei. 
(03.10.2017)

Tags: castigatori docuart 2017, docuart fest 2017, documentare romanesti, festival de film documentar

Comments: