REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Documentarul „Secondo me”, în selecția Semaine de la Critique a Locarno IFF 2016


     Noul film documentar regizat de Pavel Cuzuioc, Secondo me, a fost recent finalizat și a fost deja selectat în secțiunea oficială Semaine de la Critique a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Locarno (3-13 august 2016).
     Secondo me urmărește viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odessa. Documentarul lasă în plan secund opera și toate acțiunile care se desfășoară pe scenele celebre și se concentrează pe oamenii din personal, aparent nesemnificativi, dar ale căror povești de viață sunt încărcate de esență. 
     Filmul va fi proiectat în data de 10 August, ora11:00 AM în Cinema Teatro Kursaal și pe 11 August la ora 6:30 PM in L’altra Sala.
     Secțiunea Semaine de la Critique este o secțiune independentă, înființată în 1990 și  organizată de asociația jurnaliștilor de film din Elveția în colaborare cu Președintele și organizatorii Festivalului Internațional de film de la Locarno. Anual sunt selectate 7 titluri care au premiera internaționala la Locarno. Alături de documentarul lui Pavel Cuzuioc, mai sunt selectate în aceeași secțiune 6 documentare din Olanda/Tunisia, Polonia, Elveția, Mexic, Kazahstan.
     Detalii: www.secondome-film.com // facebook




 
(14.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar romanesc, festivalul international de film de la locarno 2016, filme romanesti locarno 2016, pavel cuzuioc, secondo me film

Opinii: