REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSFR 2018 - Retrospectivă Victor Rebengiuc


     A noua ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (6-10 iunie 2018, Iași) este dedicată actorului Victor Rebengiuc. Selecția filmelor din festival este realizată de invitatul special, Victor Rebengiuc, în colaborare cu Ambasadorul SFR, Irina-Margareta Nistor.
     Programul SFR include o retrospectivă a filmelor în care a jucat de-a lungul timpului Victor Rebengiuc și care au adus o contribuție importantă cinematografiei românești –  în deschiderea festivalului fiind proiectat Moromeţii (regia Stere Gulea). Celelalte producții care vor rula în cadrul acestei retrospective sunt: Pădurea spânzuraţilor (regia Liviu Ciulei), De ce trag clopotele, Mitică? (regia Lucian Pintilie), Faleze de nisip (regia Dan Pița) și Medalia de onoare (regia Călin Peter Netzer).
     „Magistralul Victor Rebengiuc, un actor atemporal și atât de diferit în rolurile în care îl veți vedea, la SFR, încât vi se va părea că în el sălășluiesc mai mulți oameni: de la Apostol Bologa, militarul dilematic, la caragialescul Pampon din De ce trag clopotele, Mitică?, el devine chintesența țăranului român în Moromeții și pe contre-emploi, un tip total lipsit de caracter în Medalia de onoare, plus un doctor de un orgoliu ucigător în Faleze de nisip! Surpriza absolută: prezența din avanpremieră Charleston, în oglindă cu scena Cinei cea de taină din Pădurea spânzuraților: un dialog perfect al surzilor, al non-comunicării, care-l transformă într-un maestru al umorului de cea mai fină calitate”, a declara Irina-Margareta Nistor despre retrospectivă.
     Detalii: Festivalul Serile Filmului Românesc
(26.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film iasi, filme romanesti, retrospectiva victor rebengiuc, serile filmului romanesc iasi 2018, victor rebengiuc

Opinii: