REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Sebastian Stan la American Independent Film Festival 2018


     Frumos, înalt și cu ținută elegantă, Sebastian Stan a fost întâmpinat la American Independent Film Festival cu strigăte admirative, flori și declarații de iubire adolescentină.
     Născut la Constanța, Sebastian a plecat din România în Austria, împreună cu mama lui, când avea 8 ani. Conștientă de potențialul fiului, mama l-a dus la castinguri pentru reclame și la cursuri de actorie. Apoi în America. Dornic să se intergreze cât mai bine, Sebastian a învățat repede să vorbească engleza fără accent, a mers la școala de actorie, și-a început cariera cu roluri mici. Remarcat pentru interpretarea din Covenant, a făcut parte din distribuția serialului tv Gossip Girl. Partitura care i-a adus statutul de vedetă hollywoodiană este Bucky Barnes din seria Avengers, prietenul lui Captain America.
La American Independent Film Festival a venit la invitația lui Cristian Mungiu, ca să prezinte producția independentă I, Tonya, în care joacă rolul soțului agresiv al patinatoarei. Margot Robbie are rolul principal în această peliculă, pe care a și produs-o. Despre acest film și despre experința sa actoricească, Sebastian Stan a vorbit cu Andreea Esca, moderatoarea discuției de după film. Pentru că vorbește foate rar românește, doar în familie, actorul a preferat să vorbească engleza, pentru a avea un dialog relaxat cu spectatorii.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: american independent film festival 2018, andreea esca, cristian mungiu, sebastian stan

Opinii: