REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSebastian Stan, invitat la American Independent Film Festival


     Actorul american de origine română Sebastian Stan este invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival, București, 27 aprilie - 3 mai 2018. Va fi prezent la premiera în România a celui mai recent film al său, I, Tonya (2017, regia Craig Gillespie), nominalizat la Oscar, la BAFTA și premiat cu un Glob de Aur.
     Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie și Allison Janney în I, Tonya (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului. Filmul va deschide American Independet Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, și va fi urmat de un dialog cu actorul.
     Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reușit să se impună în industria americană de film. Marii regizori i-au remarcat șarmul și talentul și l-au cooptat în producții de Oscar.  În Marțianul a jucat alături de Matt Damon, iar în altă peliculă premiată, Lebăda Neagră, face parte dintr-o distribuție de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel. A jucat și în music-hall-uri pe Broadway și în serialul american Gossip Girl.  În cel mai recent film din trilogia Captain America joacă într-un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a primit chiar și câteva replici în limba română. Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanța. S-a mutat la Viena împreună cu mama sa când avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol în film, în 
71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls, regizat de celebrul 
austriac Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat peste Ocean și s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey și a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.
     Detalii: www.filmedefestival.ro // American Independent Film Festival
(31.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival, i tonya film, sebastian stan

Opinii: