REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film39 de proiecte înscrise la prima ediție a competiției de scurtmetraj „Camera 9”


     Înscrierile în competiția de scurtmetraje Camera 9 s-au încheiat. Organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, competiția Camera 9 se adresează studenților facultăților de film din România, într-un demers pentru descoperirea și susținerea următoarei generații de regizori pasionați de filmul de autor.
     Aproape 40 de studenți ai facultăților de film din țară și-au înscris proiectele în competiție până la data de 01.09.2016. Printre înscrieri se află proiecte ale studenților de la toate facultățile de film din țară, dar și proiecte înscrise de studenți din cadrul secțiilor foto-video ale universităților de arte.
     Dintre inscrieri, un numar maxim de 9 proiecte vor avea ocazia de a primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de minim 2000 Euro din partea BRD Groupe Societe Generale, pentru a produce un film de scurtmetraj.
     Juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va avea întâlniri cu echipele celor mai promițătoare proiecte. În urma analizării proiectelor, juriul va alege maxim 9 scenarii pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului.
     Din cauza numărului mare de înscrieri, câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 19 septembrie 2016 și vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.
     „Mă bucur să văd că proiectul Camera 9 a atras atenția studenților, mă bucur că s-au înscris aproape 40 de proiecte și sper să fie povești cât mai originale și personale printre ele. Abia aștept să lucrăm,” spune Cristian Mungiu.
(07.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: concurs camera 9, cristian mungiu, luiza vasiliu, scena9, scurtmetraj studentesc

Opinii: