REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSebastian Stan și ”I, Tonya” în deschiderea American Independent Film Festival


     Din 22 martie, s-au pus în vânzare biletele pentru proiecția de deschidere a American Independent Film Festival, care va avea loc în data de 27 aprilie, cu filmul I, Tonya (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului. Proiecția va avea loc la ora 20:30 la Cinema PRO, iar filmul va fi introdus de unul dintre actorii principali, Sebastian Stan. După film va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, apoi actorul va oferi autografe și fotografii.
     Sebastian Stan este un actor american de origine română, născut la Constanța, care s-a afirmat tot mai mult în ultimii ani, fiind prezent pe genericul unor filme precum Marțianul, Lebăda Neagră sau seria Captain America. I, Tonya,  este primul film de Oscar în care Sebastian Stan joacă un rol principal, alături de Margot Robbie. Bazat pe o poveste reală, pelicula prezintă viața celebrei patinatoare Tonya Harding.
Totodată, se pot cumpăra bilete și pentru alte două filme din festival, Wonder Wheel și Lucky de John Carroll Lynch, care vor fi prezentate în premieră exclusivă pe marele ecrane din România.
     Wonder Wheel, cea mai recentă comedie a lui Woody Allen, va rula în data de 29 aprilie, la Cinema Pro, de la ora 20:30. Filmul, considerat de presa americană cel mai bun film al lui Allen din ultimii cinci ani, îi are în distribuție pe Justin Timberlake, Kate Winslet și Juno Temple și spune povestea a patru personaje ale căror vieți se intersectează în mijlocul agitației parcului de distacții din Coney Island, undeva în anii ’50.
     Cel de-al treilea film din primul weekend de festival la care spectatorii își pot rezerva deja bilet, Lucky, îl are în distribuție pe David Lynch, reputatul autor al filmelor Twin Peaks sau Mulholland Drive. Lynch interpretează rolul excentricului Howard, unul dintre amicii lui Lucky. Filmul a fost proiectat la Locarno în 2017, unde a primit Premiul Juriului Ecumenic, și va fi prezentat la București pe 28 aprilie, de la ora 20:30, la Cinema Muzeul Țăranului. Biletele pot fi cumpărate pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.
     American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România.  Proiect cultural finanțat de Centrului Național al Cinematografiei. Parteneri: Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.
Detalii: facebook
(23.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2018, lucky film, sebastian stan, voodoo films, wonder wheel film

Opinii: