REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRegizorul Dan Necșulea, aniversat de Uniunea Cineaștilor


     Cineastul a împlinit 75 de ani pe 2 februarie 2017 și a fost sărbătorit de Uniunea Cineaștilor și de Televiziunea Română, unde activează de 50 de ani și unde a înființat Studiul de Film. Dan Necșulea a sprijinit, ca producător de televiziune, regizori din mai multe generații, de la Dan Pița, Mircea Veroiu și Stere Gulea până la Siniša Dragin. A regizat numeroase filme de televiziune, dintre care cele mai cunoscute sunt Visul unei nopți de iarnă, cu Rodica Mandache și Florin Piersic, și Tandrețea lăcustelor.
Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor, i-a oferit Trofeul UCIN lui Dan Necșulea, iar Liana Săndulescu i-a oferit Diploma de onoare din partea TVR.
Au fost prezenți la Cinemateca Union, unde a avut loc un spectacol de gală cu filmul Tandrețea lăcustelor, mai mulți prieteni ai cineastului, printre care Manuela Cernat, Dan Pița, Călin Căliman, Nicolae Mărgineanu, Radu Corciova, Sorin Ilieșiu, Dana Duma, Lucia Hossu-Longin, Răzvan Theodorescu.  
Imagine:Valeriu Ciubotaru
(20.02.2017)

Cuvinte cheie: dan necsulea, romanian filmmakers, studioul de film al tvr, tandretea lacustelor film, uniunea cineastilor din romania

Opinii: