REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră Cinepub: „Kapitalism – rețeta noastră secretă”


     Documentarul regizat de Alexandru Solomon, Kapitalism – rețeta noastră secretă, este noua premieră online pe platforma dedicată filmului românesc Cinepub.
     „Imaginaţi-vă că Ceaşescu s-a întors la 20 de ani după ce a fost răsturnat şi executat. Că ar compara starea în care a lăsat ţara atunci cu cea în care se află astăzi. Imaginați-vă că fostul dictator comunist ar înţelege că cei ce au construit Capitalismul sunt unii dintre apropiații săi de odinioară şi că românii în general nu se gîndesc decît la bani, maşini şi consum,” spune Alexandru Solomon.
     Prezentat la IDFA (Festivalul Internațional de Film Documentar de la Amsterdam) și la Festivalul de Film de la Sarajevo, Kapitalism – rețeta noastră secretă este un documentar românesc care propune o întoarcere imaginară a lui Nicolae Ceaușescu în România, după douăzeci de ani de capitalism. Dan Voiculescu, Ioan Niculae, George Copos, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu sau George Becali sunt câțiva dintre cei care sunt urmăriți în documentar, la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul.
     Detalii: Cinepub.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, cinepub.ro, documentare romanesti, filme romanesti online, kapitalism reteta noastra secreta film

Opinii: