REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmKapitalism - reţeta noastră secretă (2010)

Kapitalism - Our Improved Formula

80 min. - Documentar - AG - 02.11.2010

Sinopsis : O întoarcere imaginară a lui Nicolae Ceaușescu în România, după douăzeci de ani de capitalism. Dan Voiculescu, Ioan Niculae, George Copos, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu sau George Becali sunt doar o parte dintre cei care sunt urmăriți în documentar, la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul.

Regie: Alexandru Solomon

Scenariu: Alexandru Solomon

Actori Principali: George Becali, George Copos, Dan Voiculescu


Galerie Foto:

  • Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010)
  • Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010)
  • Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010)
  • Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010)
  • Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010) George Becali
Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010) George Copos
Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010) Dan Diaconescu
Vezi tot genericul

Producători

HiFilm Productions
Seppia
Arte RTBF
Neon Rouge Production

Date de producție

Câştigă concursul de proiecte CNC sesiunea iunie-iulie 2008.

Distribuitori

Parada Film

Festivaluri, premii

  1. 2010 - UCIN - Premiul pentru film documentar de lungmetraj

Trivia

  • Selectat la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo, Competiție Documentar – 2010, Bosnia și Herțegovina; Festivalul Internațional de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA), Panorama – Olanda, 2010; Festivalul Internațional de Film de la Goteborg, Competiție Documentar – Suedia, 2011; Festivalul Internațional de Film One World de la Praga – Cehia, 2011; Festivalul Internațional de Film Alpe Adria de la Trieste, Competiție Documentar – Italia, 2011; Festivalul Internațional de Film Documentar de la Londra – Marea Britanie, 2011; Festivalul Internațional de Film de la Bratislava – Slovacia, 2011; Festivalul Internațional de Film Free Zone de la Belgrad – Serbia, 2010; Festivalul de Film Din Europa Centrală si Est-Europeană goEast, Wiesbaden – Germania, 2011; Festivalul Filmului Independent de la Roma – Italia, 2011; Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles – SUA, 2011; Festivalul de Film Vukovar – Croația, 2011; Festivalul Internațional de Film Dedicat Drepturilor Omului din Tirana – Albania, 2011

Alexandru Solomon despre film:
”Imaginaţi-vă că Ceaşescu s-a întors la 20 de ani după ce a fost răsturnat şi executat. Că ar compara starea în care a lăsat ţara atunci cu cea în care se află astăzi. Imaginaţi-vă că fostul dictator comunist ar înţelege că cei ce au construit Capitalismul sunt unii dintre apropiaţii săi de odinioară şi că românii în general nu se gîndesc decît la bani, maşini şi consum. Propunerea ar putea părea absurdă sau ciudată - şi este. Dar cum altfel este realitatea post-comunista? Prefer să o văd ca pe o comedie. Oricum, nu putem schimba mare lucru. După ce ţările din estul Europei au fost primite în Uniunea Europeană, reţeta noastră de capitalism ar putea avea succes şi alte ţări ale lumii.”

Website

http://www.kapitalism.ro/
Kapitalism - reţeta noastră secretă (2010) - Photo