REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Octav ” are premiera mondială la Festivalul de Film de la Montréal


     Octav (regia Serge Ioan Celebidachi) a fost inclus în secțiunea Focus on World Cinema din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Montréal, care va avea loc în perioada 24 august – 4 septembrie în Canada.
     Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici după o absență de zeci de ani, o fetiță care îi pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.
     Octav va avea premiera mondială în data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, începând cu ora 21:00.
     Secțiunea FOC - Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocația internațională a festivalului. Scopul Festivalului Internațional de Film de la Montréal, ajuns la cea de-a 41 ediție, este de a încuraja diversitatea culturală, înțelegerea între națiuni și cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei.
     Detalii: facebook
(28.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul international de film de la montreal, marcel iures, octav film, sergiu ioan celebidachi

Opinii: