REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Caravana Filmului Românesc la Râmnicu Vâlcea


     Într-un oraș plin de biserici și flori, Caravana Filmului Românesc a ajuns pentru prima dată. La invitația Primăriei Râmnicu Vâlcea, ecranul a fost instalat în centrul orașului și s-au proiectat pelicule mai vechi, legate tematic de Centenarul Marii Uniri – Ultima noapte de dragoste, regia Sergiu Nicolaescu, Prin cenușa imperiului, de Andrei Blaier - și mai noi – Concertul, de Radu Mihăileanu, Octav, de Sergiu Ioan Celebidachi.      La cererea specială a gazdelor, a fost vizionat și Mere roșii, de Alexandru Tatos, filmat în Râmnicu Vâlcea. Regizorul Laurențiu Damian, președinte al Uniunii Cineaștilor din România, a fost invitat să prezinte filmele.
     La început reticent, publicul, care a pierdut obiceiul vizionării unui film pe ecran mare (în oraș mai există Cinema ”Geo Saizescu” și săli într-un mall), a devenit interesat de propunerea Asociției CineCultura și a MDV Audio Studio, organizatorii caravanei.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia cinecultura, caravana filmului romanesc ramnicu valcea 2018, laurentiu damian, mdv audio studio, mere rosii film, octav film, ultima noapte de dragoste film

Opinii: