REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlessia Tofan și Eric Aradits, despre rolurile lor în „Octav”


     Alessia Tofan și Eric Aradits sunt cei doi copii, în vârstă de doar 10 ani, care joacă în Octav (regia Sergiu Ioan Celebidachi), alături de actori precum Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu și Lia Bugnar.
     Pentru Alessia Tofan, Octav reprezintă debutul în actoria de film. „Mie îmi place foarte mult să joc în filme pentru că acesta este visul meu, de când eram mică. Mi-a plăcut foarte mult rolul pe care l-am avut, emoțiile trăite odată cu Ana, personajul meu. Când ea simțea tristețe, eu pur și simplu intram în povestea vieții ei și replicile veneau automat, ca și cum nu le învățasem și erau doar cuvintele mele,” povestește Alessia Tofan.
     Eric Aradits, care îl interpretează pe Octav copil, a mai jucat în scurtmetrajul Excursie (regia Adrian Sitaru) și în proiectul de școală al regizoarei Ștefana Maftei. „[…] Mi-a plăcut și mai mult pentru că zilele de filmare au fost mai lungi, repetițiile mai multe și totul a fost făcut cu cea mai mare grijă. Vreau să fiu actor în viitor,” spune Eric.
     Tatăl lui, Andrei Aradits, nu a vrut să-l expună vieții din spatele scenei de teatru și film, conștient fiind, din proprie experiență, de magia inefabilă și ireversibilă pe care o poate exercita asupra unui copil. A sperat că va alege alt drum în viață. Însă, la primul casting la care au fost convinși să meargă împreună, actorul a fost frapat de firescul comportamentului lui Eric, ușurința și plăcerea deosebită cu care răspundea cerințelor, în totală opoziție cu orice alt domeniu în care i se solicita atenția și implicarea.
     Octav va avea Premiera de Gală pe 4 octombrie 2017, iar biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro.
     Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.
      Detalii: facebook
(12.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alessia tofan, eric aradits, marcel iures, octav film, serge ioan celebidachi

Opinii: