REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmClaudiu Mitcu pregătește un nou documentar


     Regizorul Claudiu Mitcu se află în pre-producția unui nou documentar despre problematica unui iminent cutremur în România, cu consecințe catastrofale, în special, în București.
     Pentru noul proiect, regizorul Claudiu Mitcu lucrează împreună cu Ilinca Micu și Ileana Bîrsan, cu care a realizat și cel mai recent documentar, Procesul (2017), producție ce a avut premiera mondială, luna trecută, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).
     Documentarul va încerca, pe de-o parte, conștientizarea pericolului real al unui astfel de dezastru, pentru unii bucureșteni o amenințare abstractă, pentru alții, însă, una terifiantă, pentru care deocamdată nu s-au găsit rezolvările adecvate și eficiente. Pe de altă parte, filmul va investiga demersurile autorităților responsabile pentru expertizarea clădirilor cu risc seismic, pentru prevenirea unei catastrofe de proporții, pentru diminuarea numărului victimelor și pentru o eficientă intervenție a instituțiilor implicate în situații de urgență.
     Reprezentanții municipalității raportează că, în București, există în acest moment 356 de clădiri încadrate în clasa I cu risc seismic, din care 179 prezintă un real pericol public. Alte 307 sunt încadrate în clasa II cu risc seismic, iar 1591 sunt încadrate în categorii de urgență, însă nu și într-o clasă de risc seismic corespunzătoare. În ultimii 10 ani, au fost consolidate doar 42 de clădiri din clasa I de risc seismic.
     Documentarul va fi produs de compania Wearebasca.
(21.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cladiri risc seismic, claudiu mitcu, cutremur bucuresti, ileana birsan, ilinca micu, wearebasca

Opinii: