REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film14.000 de elevi au participat la „Filme pentru liceeni”


     Proiectul „Filme pentru liceeni” a înregistrat peste 14.000 de liceeni și 700 de profesori din 90 de licee din țară, în anul școlar 2015-2016.
     În cadrul acestui program au fost organizate 161 de evenimente în orașele București, Slobozia, Giurgiu, Caracal, Slatina, Râșnov, Toplița, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgoviște, Moreni, Corabia și Focșani.
     Șase filme însoțite de dezbateri despre tematicile sociale și cinematografice au fost urmărite de elevii participanți pe parcursul unui an școlar: Keep rollin' (r. Stefan Hillebrand și Oliver Paulus 2003), Keeper (r. Guillaume Senez, 2015), Mustang (r. Deniz Gamze Ergüven, 2015),  La vie en grand (r. Mathieu Vadepied, 2015), animația The Boy and the Beast (r. Mamoru Hosoda, 2015) și Louder than Bombs (r. Joachim Trier, 2015). De asemenea, cei implicați au avut ocazia să dezbată despre aceste filme cu criticii de film Florin Barbu, Ileana Bîrsan, Iulia Voicu, Andreea Mihalcea, Gabriela Filippi și actrița Carmen Lopăzan.
     În paralel, profesorii au aprofundat la clasă teme de educație cinematografică: „Scurtă introducere în istoria cinemalui”, „Genurile de film”, „De la documentar la ficțiune”, „Actorul de film”, „Cinema la Feminin” (despre reprezentarea și imaginea femeilor în cinema), „Planeta cinema” (despre diversitatea culturală a cinematografiei), „Animația”, „Limbajul cinematografic”.
     Întrucât educația prin film este încă un domeniu nou pentru școlile din România, potențialul ei a fost explorat de 50 de cadre didactice care au participat la 6 workshop-uri pe parcursul anului școlar.
     Detalii: Facebook // Filme pentru liceeni
(11.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia macondo, educatie cinematografica, filme pentru liceeni, ileana birsan, program educational liceu

Opinii: