Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



TIFF 2017: „Ouăle lui Tarzan”, documentar de Alexandru Solomon


     Ouăle lui Tarzan, cel mai recent film al regizorului Alexandru Solomon, a avut premiera mondială în cadrul programului Zilele Filmului Românesc, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, care a avut lot între 2 – 11 iunie 2017.
     Documentarul are în centru Institutul de Patologie Experimentală și Terapie, deschis de sovietici în anii ’20, în Suhumi, capitala Abhaziei. Abhazia este o mică republică nerecunoscută oficial, care după destrămarea Uniunii Sovietice a trecut prin războaie sângeroase, încercând să-și obțină independența de Georgia. Ouăle lui Tarzan urmărește câteva planuri: institutul și legenda conform căreia aici s-ar fi încercat crearea unui hibrid între om și maimuță, comunitatea din jurul centrului și relația locuitorilor cu trecutul lor complicat.
     Prima vizionare a documentarului a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, iar proiecția a fost urmată de o discuție la care au fost prezenți câțiva membri din echipa filmului, Alexandru Solomon, producătoarea Ada Solomon și directorul de imagine Radu Gorgos, care au discutat cu publicul. 
 

Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(04.07.2017)

Tags: ada solomon, alexandru solomon, documentare romanesti, ouale lui tarzan film, radu gorgos, tiff 2017

Comments: