REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ouăle lui Tarzan”, în premieră mondială la TIFF 2017


     Ouăle lui Tarzan, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017), în cadrul programului Zilele Filmului Românesc.
     Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, deschis de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi pe teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite. 
     „Ouăle lui Tarzan este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor,” declară regizorul Alexandru Solomon.
     Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de către Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Șirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin, Pascaline Geoffroy.
     Documentarul este o producție Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franța), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages,  Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa și cu participarea HBO Europe. Filmul a avut și sprijinul financiar al HAPPYCINEMA®, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești și Polisano Pharmaceuticals. 
     Ouăle lui Tarzan va avea premiera oficială în cinematografe în această toamnă, pe 6 octombrie 2017, fiind distribuit în România de microFILM.
     Detalii: Facebook
 
(15.05.2017)

Cuvinte cheie: alexandru solomon, documentare romanesti, ouale lui tarzan film, tiff 2017, zilele filmului romanesc tiff 2017

Opinii: