Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Judeţul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei”, un film de Dumitru Budrală


    La Sibiu au fost lansate, pe 26 iunie, un film de prezentare şi un album cu fotografii din această zonă a ţării, proiect realizat de regizorul şi antropologul Dumitru Budrală, directorul Festivalul de Film Documentar Astra.
Filmul Judeţul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei explorează principalele obiective şi atracţii turistice, tradiţii locale şi repere culturale.  Albumul de fotografii Judeţul celor cinci Ţări conţine 105 imagini din judeţul Sibiu.

„România este o ţară tristă, plină de umor şi de o frumuseţe şi complexitate aparte. Îmi place să trăiesc în Sibiu, în această regiune a ţării, până la urmă, îmi place să trăiesc în România. Asta m-a motivat să fac şi filmul de promovare a Sibiului, în 2007, pe când oraşul purta titlul onorant de Capitală Culturală Europeană. Mă bucur că am avut din nou ocazia să arăt felul în care văd eu regiunea Sibiului, concentrându-mă pe frumuseţea şi diversitatea ei”, a declarat Dumitru Budrală.
Filmul este tradus în nouă limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, maghiară, rusă, chineză şi japoneză) şi a apărut pe dvd, la Muzeul Astra din Piaţa Mică a Sibiului.
Varianta filmului în limba română ne-a fost oferită de Astra Film.
 


Tags: astra film festival, dumitru budrala, judetul sibiu, poarta de sud a transilvaniei

Comments: