Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Ioana Grigore, despre „Flux Reflux” și „10:30 to Belgrade”


     Ioana Grigore este studentă în anul III, la UNATC. A avut două filme în competiția de la CineMAiubit 2015: scurtmetrajul de ficțiune Flux Reflux, o adaptare după piesa de teatru „Cineva are să vină” de Jon Fosse, în care joacă Andreea Bibiri și Florian-Mihai Nițu, și documentarul 10:30 to Belgrade, despre bombardamentul din 1999.
     Ne-am întâlnit cu ea în timpul festivalului și  am vorbit despre proiectul CineRitm, prin care a dezvoltat coloana sonoră pentru Flux Reflux, împreună cu Alexandru Sima de la Universitatea Națională de Muzică din București, și despre cât de importantă este muzica în acest scurtmetraj.
     Ioana a realizat documentarul din competiția de anul acesta pe perioada unei scurte rezidențe (12 zile) la Belgrad, în timpul căreia a lucrat cu studenți de la Faculty of Dramatic Arts. Subiectul i-a fost propus de părinții ei, iar în organizarea materialului Ioana a încercat să surprindă experiențele intime ale celor intervievați. Următorul ei proiect este un documentar despre jazzul românesc, înainte și după ’89, care se află în post-producție deocamdată.
Imagine: Dan Țuculescu
Montaj: Radu Georgescu
 
(22.12.2015)

Tags: 10:30 to belgrade film, documentar studentesc, flux reflux film, ioana grigore, unatc, unatc production

Comments: